Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Kristoffer, 19, brottade ned rånaren

Publicerad 2015-09-15

Satte stopp för mannen som försökte ta hans mobiltelefon

Kristoffer Arvidsson, 19, var på väg till skolan hemma i Sandviken när han passerade genom en gångtunnel. Han stötte på en märkbart påverkad man som försökte ta hans mobiltelefon, enligt Gefle Dagblad.

Men rånaren hade gett sig på fel person.

På måndagsmorgonen gick Kristoffer Arvidsson i Sandviken som vanligt hemifrån för att ta sig till skolan. Det blev ingen vanlig promenad.

– Jag gick in i en gångtunnel, en sådan där allt dåligt händer i filmer, säger Kristoffer till Aftonbladet.

Där stötte han på en märkbart påverkad man som började prata om hans mobil. Till slut greppade mannen tag i Kristoffers arm. Det skulle han inte ha gjort.

– Jag slog bort hans händer och fick loss mig själv, så jag tog ett grepp i hans knäveck och lyfte benet upp så att han ramlade ned på rygg.

Sprang från platsen

Tricket för att snabbt få rånaren att falla till marken var något som Kristoffer hade lärt sig. Han kände aldrig någon rädsla.

– Det gick bara på reflex.

När mannen låg ned i tunneln sprang Kristoffer iväg och anmälde händelsen till polisen.

”Målsägande brottade istället ner gärningsmannen innan han själv lyckades springa från platsen för att ringa till polisen”, skriver polisen i en händelserapport på sin hemsida.

Trots Kristoffers insats har polisen dock inte lyckats ta fast den misstänkte mannen.

Hyllas efter Facebookinlägg

Efter skoldagen bestämde sig Kristoffer för att skriva om det som hänt på Facebook.

”Hoppas jag inte skadade dig för mycket när jag kastade dig i backen men den här dagen valde du fel kille, hoppas du aldrig någonsin får tanken på att råna någon igen”, skrev han.

– Det var många som skrivit till mig som hade hört det i skolan så jag skrev det för att klargöra vad som hänt och för att varna andra.

Efter att inlägget delats av drygt tusen personer har många hört av sig till Kristoffer och hyllat hans insats. Själv hoppas han att mannen som försökte råna honom inte ska göra några nya försök.

– Han lärde sig nog en läxa.

Följ ämnen i artikeln