Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

”Ninjamannen” på väg till Stockholm

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-25

Uppträdde underligt i Hässleholm

I onsdags var "ninjamannen" i Hässleholm. Han sa sig vara på väg till Stockholm. Bilden togs när mannen var i Borgholm i mitten av juli.

"Ninjamannen" är tillbaka i Sverige.

I onsdags larmades polisen till Hässleholm där "ninjamannen" gick omkring med sin hund och uppträdde underligt.

– Han uppgav att han var på väg till Stockholm, säger Calle Persson, vid Skånepolisen.

Klockan var strax efter klockan 23 på onsdagskvällen när polisen blev uppringd av en orolig medborgare.

– Personen berättar att en man går omkring och pratar danska. Han har med sig sin hund och verkar, enligt uppringaren, skum, säger

Calle Persson, informatör vid Skånepolisen.

Ingrep inte

En polispatrull åkte till resecentrum i Hässleholm och talade med mannen. Men eftersom han inte gjorde sig skyldig till något brottsligt fanns det ingen anledning att ingripa, menar Persson.

– Han uppgav att han var på väg till Stockholm.

Den 44-årige mannen har tidigare uttryckt hat mot kronprinsessan Victoria. I samband med hennes födelsedag den 14 juli i år greps mannen i centrala Borgholm.

Vid gripandet var mannen beväpnad med ett samurajsvärd och polisen misstänkte att vapnet skulle användas i brottsligt syfte. Han anhölls misstänkt för bland annat förberedelse till grov misshandel men släpptes senare och lämnades av vid färjeterminalen i Helsingborg.

Nu är "ninjamannen" – enligt egen utsago –  på väg till Stoockholm. Calle Persson vill inte säga om Skånepolisen larmat sina kollegor i Stockholm men bekräftar att "ninjamannens" resplaner inte går obemärkt förbi.

– Vi har vidtagit de åtgärder som behövs, säger Persson.