Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Wetterstrand sist ut

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-09

Språkröret Maria Wetterstrand är sist ut att grillas i SVT.

Något som kan vara en fördel för Miljöpartiet.

– Ju närmare valdagen desto bättre, säger Aftonbladets Lena Mellin.

I våras hade Miljöpartiet höga siffror i opinionsmätningarna, men sedan dess har siffrorna har sjunkit. Ikväll kan språkröret bryta den nedåtgående trenden.

– Utmaningen för Maria Wetterstrand blir att göra ett så pass bra framträdande att siffrorna når vårens nivå, säger Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin.

Vågmästarroll

Maria Wetterstrand kan förvänta sig att bli utfrågad om regeringsfrågan.

– Framförallt om hur Miljöpartiet ska agera om Alliansen vinner valet och Sverigedemokraterna får en vågmästarroll, säger Lena Mellin.

– Dessutom kommer det vara många frågor om miljö och klimat. Vad har Miljöpartiet krävt och vilka frågor har de fått ge efter för i det rödgröna samarbetet.

"Kan verka aggressiv"

Men också skolpolitiken är något som kommer att diskuteras enligt Lena Mellin.

– Maria Wetterstrand har profilerat sig i skolfrågor, men den frågan är inte avgörande för Miljöpartiets väljare. Miljöpartiet har hög trovärdighet inom miljö och klimatfrågor, men det är bra för dem att de breddar sig på sikt.

Vad ser du mest fram emot?

– Jag är nyfiken på om hon kommer tappa humöret eller inte. Ibland när hon blir utfrågad kan hon verka aggressiv, som om hon blev satt på pottkanten, säger Lena Mellin.

Fotnot: Utfrågningen av Maria Wetterstrand sänds i SVT1 klockan 20.00.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln