Två anhållna för kvinnomord

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-28

LINKÖPING/STOCKHOLM. Den 26-åriga kvinnan hittades svårt skadad vid en gångtunnel.

Nu har en man i 20-årsåldern har anhållits för mordet i Linköping i natt.

En kvinna i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för skyddande av brottsling.

Den 26-åriga anträffades svårt skadad i stadsdelen Lambohov i sydvästra Linköping strax efter midnatt natten mot i dag. Hon hittades vid en gång- och cykeltunnel och bredvid henne låg en cykel med barnstol slängd.

Kvinnan fördes till sjukhus – men henne liv gick inte att rädda. Enligt polisen fanns det inga tvivel att det handlade om ett mord. Den unga kvinnan hade utsatts för kraftigt yttre våld.

En massiv polisinsats inleddes i jakten på mördaren och snart gav den resultat.

Mannen nekar

På torsdagen anhölls en 20 år gammal man misstänkt för mord på kvinnan. Mannen är hemmahörande i Linköping och han är anhållen på sannolika skäl för mordet. I det första förhöret nekade han till brott.

En 18-årig kvinna har också anhållits, misstänkt för skyddande av brottsling. Båda greps i stadsdelen Lambohov där den döda kvinnan påträffades.

Men polisen fortsätter att söka vittnen och ledtrådar. I dag har ett 50-tal poliser jobbat med dörrknackning, förhör och tekniska undersökningar.

Familjen underrättad

– Vi vill inte låsa fast oss vid någon teori utan fortsätter att arbeta brett med utredningen, säger spaningsledare Robert Kalmendahl.

I morgon kommer kammaråklagare Britt-Louise Viklund att avgöra om hon ska begära de två anhållna häktade.

Den mördade kvinnans familj är underrättad.

Har du
uppgifter?