Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Nils

Ytterligare 14-åring gripen för Kungsbackaskott

TT

Uppdaterad 12.14 | Publicerad 07.58

En skjutning inträffade på köpcentret Kungsmässan under söndagen. En person skadades.

Ytterligare en person har gripits efter skjutningen på Kungsmässan i söndags. Enligt polisen är också han 14 år gammal.

– Han hämtades in på förhör i går (måndag) misstänkt för medhjälp till försök till mord, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till TT.

Pojken har akut omhändertagits av socialtjänsten och polisen utesluter inte att fler personer kan vara inblandade i skottlossningen på köpcentret i Kungsbacka.

– Det blir mycket frågor inledningsvis i informationshämtningen där det framkommer massvis av saker som ska kollas upp, säger Thomas Fuxborg.

En pojke – också han 14 år – är sedan tidigare misstänkt för två fall av mordförsök samt grovt vapenbrott.

”Tryckte av ett skott”

Pojken misstänks för att ha skjutit en man i 25-årsåldern och för att även ha avlossat skott i samband med gripandet i köpcentret där ett stort antal människor befann sig.

När han försökte fly fångades han i en snurrdörr efter att en kvinna tryckt på nödstopp, berättade ett vittne för Kungsbacka-Posten.

– Den här killen tryckte av ett skott och sköt mot mig inifrån entrésnurran, men det träffade inte. Jag hann aldrig bli rädd för jag trodde fortfarande att det var en leksakspistol, sade hon till tidningen under måndagen.

Känd av polisen

Det finns enligt polisen ingen aktuell hotbild mot köpcentret i Kungsbacka eller andra köpcenter i regionen.

Skadeläget för den skjutne mannen bedöms vara stabilt. Han vårdas fortfarande på sjukhus. Ett av spåren som polisen nu utreder är huruvida händelsen kan kopplas till till gängkriminalitet.

– Det är ganska troligt. Målsägaren är ändå känd av polisen sedan tidigare och utredningen pekar på att han var måltavlan just för denna skjutning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix till P4 Halland.

Rättelse: I en tidigare version förekom en felaktig brottsrubricering för en av de gripna pojkarna. Rätt är att han är misstänkt för medhjälp till försök till mord.