Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Man skjuten på köpcenter – en gripen

Amanda Åström/TT, Tove Christensen/TT

Uppdaterad 18.55 | Publicerad 15.41

En man har skottskadats på köpcentret Kungsmässan i Kungsbacka på söndagseftermiddagen.

– Någon började springa och folk skrek hysteriskt och grät, säger Louise Hansen, som var på plats, till Göteborgs-Posten.

– Vi fick in flera samtal om höga smällar och det visar sig att det är en som är skjuten och livräddande insatser startades på den skadade, säger polisens presstalesperson Christian Brattgård, till TT.

Den skjutne mannen har förts till sjukhus men det är ännu oklart hur illa skadad han är. En förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott har inletts.

En gripen

En misstänkt kunde snabbt gripas på plats och polisen jagar fler eventuella gärningspersoner.

Finns det någon koppling till gängkriminalitet?

– Vi kan inte uttala oss om det i det här skedet av utredningen. Vi får titta på det fortlöpande.

Köpcentret utrymdes efter flera larm om höga smällar vid 15-tiden på söndagen.

”Djup hänsynslöshet”

Justitieminister Gunnar Strömmer (M) uppger att han står i nära kontakt med Polismyndigheten och följer händelseutvecklingen.

”Det är ett uttryck för djup hänsynslöshet att skjuta omkring sig en söndag eftermiddag mitt bland anställda och besökare i ett köpcentrum. Mina tankar går till alla som har drabbats av skottlossningen”, skriver ​han i en kommentar till TT.

Kungsbacka kommun har aktiverat sitt krisstöd för allmänheten i stadshuset. Enligt kommunstyrelsens ordförande Lisa Andersson (M) kommer stödet vara på plats så länge det bedöms behövas.

– Det var många på plats och i närheten, särskilt många ungdomar. Då finns det stort behov av att få prata av sig och samlas. Man behöver stöttning och avlastning efter att ha varit med om en sådan här händelse, säger hon.

Följ ämnen i artikeln