Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Svennis och Nancy i bråk om lyxlägenhet

Publicerad 2013-01-11

Exhustrun vägrar flytta – kräver 16 miljoner

Nancy Dell'Olio bor fortfarande kvar i ex-mannen Sven-Göran Erikssons lägenhet i London.

Nu kräver hon 16 miljoner kronor för att flytta.

Det har snart gått fem år sedan fotbollstränaren Sven-Göran Eriksson, 64 och advokaten Nancy Dell'Olio, 51, gjorde slut efter nästan tio år tillsammans.

Men Nancy Dell'Olio bor fortfarande kvar i ”Svennis” lyxlägenhet på Eaton Square i Belgravia i London. Det är ett av Londons absolut mest exklusiva områden där bland andra Margaret Thatcher och Joan Collins bor.

Eriksson köpte lägenheten för drygt tio miljoner kronor men i dag är trerummaren värd nästan 30.

Kräver kompensation

Enligt Daily Mail har Sven-Göran Eriksson försökt förmå Nancy Dell'Olio att flytta i ett års tid. Men hon har vägrat.

I går träffades de på ett advokatkontor i London där en medlare försökte få dem att komma överens under ett åtta timmar långt möte. ”Svennis” åkte dit från Thailand där han nu arbetar.

Men parterna nådde ingen överenskommelse. Nancy Dell'Olio kräver 16 miljoner kronor för att flytta.

Paret var aldrig gifta men Dell'Olio hävdar att ”Svennis” lovat att stötta henne ekonomiskt. Därför kräver hon nu 16 miljoner kronor i kompensation för att hon ska lämna bostaden.

Enligt uppgift ska Eriksson ha gått med på att låta Nancy bo kvar i ett år efter att de gjorde slut men nu vill han sälja lägenheten.

”Har förnedrat henne”

Sven-Göran Eriksson tjänade runt 260 miljoner kronor under tiden som han var förbundskapten för engelska landslaget mellan 2001 och 2006. Samtidigt var han vid upprepade gånger otrogen mot Nancy Dell'Olio. Hans affärer med tv-kvinnan Ulrika Jonsson och sekreteraren Faria Alam blev stora skandaler när de rullades upp i England.

Nancy Dell'Olio, som kallat ”Svennis” för sitt livs kärlek är nu besviken. I går var första gången på tre år som det tidigare paret sågs.

–  Hon tyckte han har åldrats 20 år. Hon kunde inte tro det var sant. Hon förstår nu att hon ska vara glad som slipper honom. Han har förnedrat henne genom att låta henne gå igenom det här, säger en väninna till Nancy till Daily Mail.