Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Bevisat! Aftonbladet engagerar flest av alla

Publicerad 2014-12-18

Du läser just nu Sveriges mest engagerande nyhetskälla!

På listan över Sveriges mest delade artiklar i sociala medier 2014 tar Aftonbladet storslam.

Carina Bergfeldt

Det är sajten socialanyheter.se som listar årets (hittills) mest delade artiklar på Facebook och Twitter.

Och på listan återfinns inte mindre än sex artiklar publicerade på aftonbladet.se.

– Det här är ett spännande mått på hur Aftonbladets journalistik engagerar och ett glädjande resultat. Delning av innehåll är höstens stora trend och Aftonbladet visar vägen också här, säger Aftonbladets publisher Jan Helin.

Den mest engagerande texten i år är Alex Schulmans kolumn "Fy fan för er som ser på när det går åt helvete", om det pågående regeringskaoset.

Carina Bergfeldt har två artiklar

Mia Skäringers debattartikel "Det sista vi behöver är ännu ett diettips" kniper andraplatsen – en text publicerad på Aftonbladet debatt.

Aftonbladets reporter och krönikör Carina Bergfeldt har hela två artiklar på topp tio – och båda handlar om Sverigedemokraterna och deras väljare.

– Ibland avskyr de vad jag skriver, ibland älskar de det. För mig är det bara så roligt att de är engagerade. Jag har fått över tusen mejl gällande de två kolumnerna, och att beröra människor så pass att de sätter sig och skriver, även om deras ord inte alltid är så snälla, är verkligen häftigt.

Även Petter Larssons artikel "SD: Registrera alla invandrare" på Aftonbladet Kultur handlar om Sverigedemokraterna, den har delats 118 000 gånger.

– Det pratas ofta om att innehåll som användarna vill dela mest handlar om roliga katter och gulliga bebisar. Det är inget fel på det, men listan visar att det är bra journalistik om politik som engagerar allra mest, säger Jan Helin.

Årets mest delade artiklar på aftonbladet.se

Här hittar du hela listan!

ANNONS