Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Livemusik i BingoLive-tv

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-05

Hör din önskelåt unplugged

Nu har du chans att få din favoritlåt framförd live av två trubadurer. Lördagen den 6 december gästas programledaren Markus Trautmann av trubadurerna Peter Melin och Rikard Broberg.

De populära tv-sändningarna på BingoLive får finbesök i form av trubadurerna Peter Melin och Rikard Broberg. Lördagen den 6 december kan du som tittar få just din önskelåt framförd unplugged. BingoLive-tv sänds mellan 19.00 och 21.00.

Idén med trubadurer växte fram då Radio BingoLive och Markus Trautmann för en tid sedan gästades av en countrymusiker.

– Han spelade egna låtar men så frågade jag om någon av lyssnarna hade någon låt de ville höra. Och då tänkte jag att det vore klockrent om vi kunde låta trubadurer spela tittarnas önskelåtar, berättar Markus Trautmann.

Idén blev verklighet och i lördagens tv-sändning kan tittarna önska låtar av Peter Melin och Rikard Broberg.

– De flesta önskar välkända låtar som Michelangelo och Proud Mary med Creedence Clearwater Revival, säger Peter Melin.

Förutom trubadurerna blir det självklart chattävlingar med fina vinster.

– Det blir nog någon form av tävling där trubadurerna är inblandade, säger Markus Trautmann lite hemlighetsfullt.

Blir det allsång i tv-studion då?

– Nja, det vet jag inte, fortsätter han och skrattar. Är det någon låt jag kan sjunger jag kanske med. Eller i alla fall nynnar lite i bakgrunden. Det ska bli riktigt kul. Nästan alla låtar vi spelar är ju önskelåtar.

Peter Melin har jobbat som musiker sedan han var 15 år. Han började bland annat som vikarierande trumslagare i dansbandet Trio me` Bumba. Under elva år av sin karriär spelade han med Eddie Meduza. Han har även spelat med Totta Näslund och Svullo. Nu spelar han med coverbandet Juke Box.

– Vi spelar det mesta från rock till disco. Vi har väl ungefär 100 låtar som cirkulerar, säger Peter Melin. Vi spelar gräddan av vad alla vill höra. Man får helt enkelt se till sig själv och vad man själv skulle vilja höra. Det brukar fungera.

Vilken låt är roligast att spela?

– Spelmässigt spelar det ingen roll, men det är kul att spela när man ser att publiken gillar det, säger Peter Melin. Låtarna ska spelas i rätt sammanhang. Det är kul att spela rock om publiken ställer sig upp. Likadant med dansbandsmusik – är publiken rätt blir det otroligt kul.

Hur är det då med Markus Trautmanns gitarrkunskaper?

– Jag hade en dröm om att bli rockstjärna. Jag startade två band och skrev lite låtar. Men det krävdes mer än bara en elgitarr och en förstärkare, säger han och skrattar. Det krävdes träning. Jag spelade så lite att elgitarren tillslut oxiderade.

Om ni fick önska en låt, vilken skulle det bli då?

– I så fall skulle det bli någon rocklåt, säger Markus Trautmann.

– Jag gillar 70-talsrock, så det skulle nog bli något med Deep Purple eller Frank Zappa, säger Peter Melin.

Förutom att välja musik kan BingoLives spelare även vara med och bestämma innehåller på Bingosajten. Läs mer om detta i länkarna till höger.

Rösta
här!
Testa Bingo på
aftonbladet.se