Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Tre svårt kniv- skurna i Göteborg

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-03

Tre personer skadades vid två knivskärningar i stadsdelen Majorna i Göteborg på fredagseftermiddagen. För en av de skadade är tillståndet livshotande.

Senare på fredagen fördes två personer till sjukhus efter en misshandel på Länsmanstorget i Göteborg.

Polisen vet inte om knivskärningarna har med varandra att göra. Två skadade hittades vid parkeringsplatsen till restaurang Sjömagasinet. Den tredje fanns vid Mariaplan, en bit därifrån.

Första larmet till polisen kom via flera samtal till SOS Alarm om en blödande man som låg på parkeringsplatsen i närheten av restaurangen Sjömagasinet.

Två gripna

Där fanns ytterligare en skadad och när polisen kunde ganska snabbt gripa en person efter kontakt med vittnen. Brottsmisstanken är försök till mord eller dråp.

Ytterligare en person greps senare misstänkt för delaktighet i knivskärningarna.

Allvarliga och livshotande skador

Strax därpå kom larm om ytterligare en knivskuren man, nu vid Mariaplan. Där fanns en man med knivskador i ryggen, enligt polisen.

Från Sahlgrenska sjukhuset säger de första uppgifterna att två av de skadade är män i 40-årsåldern med allvarliga skador. Den tredje är inte identifierad. För honom bedöms skadorna som livshotande.

Ytterligare två till sjukhus

Klockan 21.29 på fredagskvällen larmades polisen i Västra Götaland om att en misshandel hade ägt rum på Länsmanstorget.

– En tre, fyra ynglingar ska vara inblandade. Men vi känner ännu inte till orsaken till bråket, säger Björn Jorandius, vid länskommunikationscentralen.

Två män har förts till sjukhus.

ANNONS