Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Simon, Simone

Lesbiska paret försökte döda man 4 gånger

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-10-04

De var ute efter miljoner i försäkrings- pengar

LOS ANGELES

Livförsäkringen skulle ge de lesbiska älskarinnorna Astrid Tepatti och Ebony Woods en ny start i livet. För att komma åt den var de tvungna att mörda Astrids make, Stephen. Men han vägrade dö - och överlevde fyra mordförsök med gift, kniv och pistol.

- Det är tur för Stephen att hans fru var så korkad. Annars hade han inte varit vid liv i dag, säger Dave Heering vid polisen i Oceanside i Kalifornien. Det första mordförsöket skedde den 19 augusti i fjol. Astrid hade då anlitat en mördare för att ta Stephens liv.

Knivhöggs först

Enligt planen skulle Astrid sent på natten lura ner Stephen, pappan till hennes treårige son, på stranden.

- Hon gjorde det med ett löfte om en romantisk stund, säger Herring i en intervju.

- De satt på några klippor och hon sa: Blunda. I nästa sekund kände han en fruktansvärd smärta i nacken och insåg att han knivhuggits. Han kämpade emot och lyckades jaga iväg angriparen, som aldrig greps.

Det misslyckade dådet fick Astrid och Ebony, båda 21 år gamla, att satsa på förgiftning. De köpte valium och rohypnol.

- Men det gjorde honom bara trött, säger åklagare Shanna Dougherty.

De unga kvinnorna försökte då framställa ricin, ett gift så kraftfullt att det i USA klassas som massförstörelsevapen. När också det försöket misslyckades beslöt de sig för att skjuta Stephen. Den 4 januari i år väntade Ebony utanför med Astrids son, medan Astrid kröp fram till sin make som låg på soffan och sov.

Potatis-ljuddämpare

Med en potatis som ljuddämpare avfyrade hon ett skott, men trots att hon stod på mycket nära håll missade hon. När Stephen vaknade såg han Astrid smita ut ur rummet. Han larmade polisen som grep det lesbiska paret i en bil. Astrid och Ebony riskerar nu fängelse i upp till 20 år.

Magnus Sundholm