”347 miljoner räcker inte”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-19

Svenska grevinnan: Jag hoppas vi kan lösa det här

Svenska grevinnan Marie Douglas-David, 36, har dyra vanor.

Nu kräver hon mer än de 350 miljoner kronor hon skulle tilldelas efter skilsmässan från sin make George David, 67.

– Jag hoppas vi kan lösa det här snart så att alla kan gå vidare med sina liv, säger Marie Douglas-David enligt AP.

Svenska Maria Douglas-David vill ha mer pengar i sin skilsmässa med miljardären George David.

Grevinnan och före detta investment-bankiren Marie Douglas-David gifte sig med George David 2002. Två år senare var äktenskapet i fara och 2005 skrev makarna under ett avtal som skulle ge Marie Douglas-David 347 miljoner kronor när paret skilde sig.

”Tvingades”

Grevinnan vill nu att avtalet ogiltigförklaras. Hon anklagar sin make för att ha tvingat henne att skriva under det och utnyttjat hennes rädsla över att bli skild och barnlös.

Nu kräver hon cirka 800 miljoner kronor i kontanter och aktier och ett månatligt underhåll på en miljon kronor. Förhandlingarna i domstol inleddes i går.

George David, som förra året avgick som vd för företaget United technologies och som sitter kvar som styrelseordförande, uppges ha tillgångar på cirka 2,7 miljarder kronor.

Enligt handlingar som grevinnan skickat in till rätten har hon drygt 400 000 kronor i månadsavgifter – bland annat för en lägenhet på Park avenue i New York och för tre bostäder i Sverige.

”Mycket ledsen”

Bland Marie Douglas-Davids veckoutgifter återfinns exempelvis 6 000 kronor för limousine-kostnader, 36 000 kronor för kläder, 8 000 kronor för hår- och hudvård, 12 000 kronor för restauranger och nöjen och 65 000 kronor för resor, skriver AP.

Med den angivna utgiftstakten skulle de 347 miljonerna vara slut på mindre än 16 år.

– Jag är mycket ledsen över att vi kommit dit har kommit, säger Marie Douglas-David enligt AP.