Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Mordvapnet har hittats

Uppdaterad 14.37 | Publicerad 2013-08-14

Utredningen kring perrongmordet på 22-åriga kvinnan i Umeå har nått ett genombrott. 

Enligt polisen har den misstänkte 21-åringen i förhör ”vidgått vissa omständigheter”. 

Och det misstänkta mordvapnet tros ha hittats.

Mordet inträffade på perrongen på Umeå centralstation tidigt på morgonen den 20 juli.

I förhör har han gjort medgivanden om händelsen vilket gjort att misstankarna mot honom har stärkts.

– Jag vill inte gå in på vad som har sagts i förhören. Men han har vidgått vissa omständigheter som hänger ihop med de här två skottlossningarna, säger Peder Jonsson, informatör vid Umeåpolisen.

Hittat vapen

Enligt ett pressmeddelande från polisen har ett vapen hittats som kan kopplas till mordet vilket har gjort att de tekniska misstankarna har stärkts mot mannen.

– Vi har kunnat koppla ihop mannen och vapnet. Men på vilket sätt vill jag inte gå in på, säger Peder Jonsson.

Vad det är för typ av vapen vill polisen inte berätta. Som Aftonbladet berättade i dag har den misstänkte ingen tidigare relation till den döda kvinnan.

Koppling med villaskott

Vid samma morgon som mordet ägde rum inträffade även en skottlossning i området Ersboda i Umeå. En händelse som polisen nu sammankopplar med dödsskjutningen.

– Vi ser att det finns en koppling. Men det återstår en teknisk analys, vi ser att det finns en koppling, men vi vill inte gå in på hur den ser ut i nuläget. Men vi kan säga att det inte finns en hotbild mot familjen som bor i fastigheten, säger Peder Jonsson.

Tidigare personer som varit misstänkta och anhållna för mordet är nu avförda från utredningen. När 21-åringens häktningstid går ut på fredag kommer åklagare Magnus Öhrn att begära förlängning.

Följ ämnen i artikeln