Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Spelkompisen åtalad för mord

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-17

Erika Eriksson hittades stypt i sin lägenhet

FESTNATTEN Erika roar sig på krogen med vännerna hon träffat genom spelet World of warcraft. Erika Eriksson jobbade som personlig assistent och hennes största intresse var att spela fotboll.

Erika Eriksson, 27, ströps till döds efter sin egen födelsedagsfest.

En 33-årig man som Erika träffade genom ett internetbaserat datorspel har erkänt att han bragt henne om livet.

– Jag hörde bara att min egen röst sa "sluta", säger mannen i förhören.

I dag åtalades han misstänkt för mord.

Erika Eriksson hade precis flyttat från Arvika till Spånga i västra Stockholm och skulle fira sin födelsedag med människor hon träffat genom det internetbaserade rollspelet ”World of warcraft.

Enligt åklgaren Zilla Hirsch hade Erika och den misstänkte mördaren festat på en krog i centrala Stockholm. De tog sen tillsammans med ett annat sällskap tunnelbanan hem till Erikas lägenhet för att fortsätta festen.

Erika och 33-åringen lämnades till slut ensamma. Morgonen efter hittades Erika död. Enligt obduktionsresultatet hade hon strypts till döds.

Erkände

Den 33-årige mannen greps kort efter. Mannen erkände för poliserna som kom till brottsplatsen att han bragt Erika om livet, men i efterföljande förhör sa han att han inte kom ihåg vad som hade hänt.

– Jag minns inte, jag hade minneluckor, antagligen för att jag var berusad, säger han.

I det sista förhört erkände han dock igen att han bragt Erika om livet. Men han menar att det var en olyckshändelse.

– Anledningen var väl att jag var ganska arg for att hon väckte mig. Och jag blev så arg på henne och jag tog stryptag på henne, tryckte ner henne i sängen. Jag hörde min egen röst som sa sluta liksom, jag ville inte att hon skulle ta pa mig, säger mannen i det sista förhöret i måndags.

Enligt åklagaren är det bevisat att mannen uppsåtligen berövade Erika livet. Bevisningen bygger i huvudsak på de förhör som hållits med mannen och andra festdeltagare.

– Han säger att han har strypt henne, men att det var en olyckshändelse. Men jag menar att det rör sig om ett mord, säger Zilla Hirsch.

Vad bygger du det på?

– Enligt obduktionsresultatet finns det omständigheter som tyder på det.