Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Evald, Osvald

Hadrous lämnar V efter antisemitiska inlägg

TT

Publicerad 15.48

Vänsterpartisten Ali Hadrous i Landskrona har kritiserats för antisemitiska inlägg i sociala medier. Nu lämnar han partiet. Arkivbild.

Vänsterpartisten Ali Hadrous i Landskrona, som varit avstängd från partiarbete sedan han delat en rad antisemitiska inlägg i sociala medier, har lämnat partiet, rapporterar HD/Sydsvenskan.

Ett uteslutningsärende har pågått i Vänsterpartiet. Att han nu självmant lämnar förvånar inte biträdande partisekreterare Maria Forsberg, skriver hon i ett mejl till tidningen.

Hadrous uppger att han inte tagit ställning till om han också ska lämna sin plats i Landskronas kommunfullmäktige, eller om han ska bli politisk vilde.

Tidigare har även Orwa Kadoura, före detta vice ordförande för V i Malmö, lämnat partiet efter liknande kritik mot att han gjort antisemitiska inlägg i sociala medier.

Vänsterpartiet i Göteborg har tillfälligt stängt av av Kristofer Lundberg som ordförande för partiföreningen i Angered sedan sajten Doku visat att han har uttalat stöd för terrorklassade PLFP (Folkfronten för Palestinas befrielse). Lundberg är också inblandad i en brottsutredning.

Följ ämnen i artikeln