Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Amanda, Rasmus

Donald Trump gästar Joe Rogans podcast

Publicerad 2024-10-22 23.28

Donald Trump (höger) besöker Joe Rogans (väster) podcast på fredag, enligt flera amerikanska medier. Arkivbild.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump dyker upp i Joe Rogans podcast, enligt amerikanska medier.

Joe Rogan, med fler än 14 miljoner följare på Spotify, har länge haft en av USA:s största podcasts. På fredag gästas han för första gången av Donald Trump, rapporterar flera amerikanska medier med hänvisning till kampanjföreträdare.

Trump, som på senare tid framträtt i flera andra poddar med primärt unga män som målgrupp, fortsätter därmed rikta sitt fokus mot manliga väljare.

Relationen till Rogan har inte varit okomplicerad. Så sent som i augusti hånade Trump poddaren efter att denne uttryckt sitt stöd för Robert F Kennedy Jr, som sedan dess har dragit sig ur presidentkampanjen och ställt sig bakom Trump.

Rogan har i sin tur kritiserat Trump, bland annat genom att i juli 2022 kalla honom ett ”existentiellt hot mot demokratin”. På senare tid har han dock varit mer välvilligt inställd till republikanen, enligt Politico.

Demokraternas kandidat Kamala Harris, som även hon gjort framträdanden i stora poddar på senare tid, uppges också ha fört diskussioner om att medverka i Rogans podcast. Hur det blir med den saken återstår att se.