Väpnat rån mot postbil i Stockholm

Publicerad 2013-04-11

Under torsdagsmorgonen skedde ett väpnat rån mot en postbil på Malmgårdsvägen på Södermalm i Stockholm.

– I bilen fanns en massa paket som de rotade runt i, säger Sven-Erik Olsson presstalesman vid Stockholmpolisen.

En dryg timme efter rånet hade tre gärningsmän gripits av polis.

Enligt polisen handlar det om tre till fyra gärningsmän som beväpnade med pistolliknande föremål och kniv slagit till mot en postbil.

– De var klädda i arbetskläder och en var märkbart vältränad, säger Sven-Erik Olsson vid länskommunikationcentralen, polisen Stockholm.

De knivhotade och tvingade in föraren i skåpet på bilen för att kunna rota runt bland paketen. Det finns inga uppgifter på att föraren av postbilen ska ha skadats fysiskt i samband med rånet.

Öppnade paket

Det är än så länge okänt om rånarna lagt beslag på någonting, men de ska ha öppnat flera paket.

– Vad jag har hört tror man att de har fått med sig några mobiltelefoner, några oöppnade paket och eventuellt en skrivare, men det är inte säkert, säger Sven-Erik Olsson.

Hur gärningsmännen tog sig ifrån platsen är oklart men polisen eftersöker dem nu. Området där rånet inträffade är avspärrat av polisen.

Tre personer gripna

Polis larmades till platsen 09.50 och efter ungefär en timme hade man gripit tre personer.

Polisen uppger att man först gripit två av personerna vid området kring Gullmarsplan och Globen söder om Stockholm. Senare greps även en tredje person i samma område.

Enligt de första rapporterna skulle det röra sig om tre till fyra gärningsmän. Totalt är nu tre personer gripna och polisen fortsätter att söka efter fler eventuella gärningsmän.

– Ja, det är det man får jobba med, säger Sven-Erik Olsson.

Flyktbilen har hittats

Det finns i nuläget ingen uppgift om de gripna hade vapen på sig.

Efter gripandena hittades en övergiven bil nära Globen som enligt polisens bedömning innehöll stöldgods från rånet. Bilen har nu bärgats från platsen och en teknisk utredning ska genomföras för att ge svar på om godset kommer från rånet.

Enligt Sven-Erik Olsson användes bilen för att fly från platsen där rånet inträffade. Sedan övergavs bilen och när personerna greps färdades de till fots.

Texten uppdateras.