Frias för mordet

Publicerad 2011-08-16

Misstänktes för mordet på fyrabarnsmamma i Haninge – i dag friades 23-åringen

23-åringen misstänktes ha mördat en 37-årig fyrabarnsmamma i Huddinge.

I juni dömdes han till livstids fängelse i tingsrätten.

I dag friades han från mordmisstankarna i hovrätten.

När 37-åringens fyraåriga dotter förhördes av polisen ritade hon sin mamma, lillebror och mannen som hon kallar ”tjuven” för att kunna berätta om händelsen.

I juni i fjol ringde det på den 37-åriga fyrabarnsmamman dörr i Haninge. Utanför stod hennes mördare. Han sköt henne med tre skott i huvudet medan hon höll sin tio månader gamla baby i famnen. Sedan slog han henne i huvudet med pistolen så hårt att den gick sönder.

Strax efter nio på morgonen hittade kvinnans då 12-åriga dotter sin mamma blodig i hallen och ringde 112:

– Kan ni komma fort, snälla, snälla. Kom fort. Jättesnabbt. Jag är bara 12 år och jätterädd.

"Rent beställningsjobb"

I juni i år dömde tingsrätten en 23-årig man till livstids fängelse för mordet. Tingsrättens ordförande ansåg dock att bevisen mot honom inte var tillräckligt starka, men röstades ned av nämndemännen.

Tingsrätten ansåg att mordet var "ett rent beställningsjobb" och att 23-åringen utförde det på uppdrag av den 32-årige fadern till kvinnans yngsta barn. 32-åringen, som misstänktes för anstiftan till mord, befann sig dock i sitt hemland Egypten, som inte lämnade ut honom till Sverige.

På fri fot sedan 9 augusti

23-åringen överklagade livstidsdomen och målet togs upp i hovrätten. Där friades han i dag från mordmisstankarna eftersom det inte är ställt utom rimligt tvivel att han är gärningsmannen. 23-åringen dömdes dock till fyra månaders fängelse för bland annat narkotikabrott och olovlig körning.

Redan den 9 augusti beslutade hovrätten att 23-åringen skulle försättas på fri fot, eftersom den inte längre ansåg att det fanns skäl att hålla honom häktad.