Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Fyra män rånade pokerturnering

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-29

Fyra maskerade män rånade vid 19-tiden på lördagen minst tio personer som samlats för att spela poker i en lokal i Umeå. Enligt polisen i Västerbotten var rånarna utrustade med basebollträn och eventuellt också med något skjutvapen.

Enligt Mikael Bäckström, en av spelarna som rånades, stormade fyra personer in vid 19.00-tiden, en beväpnad med baseballträ och en med en soft air gun-pistol.

– De sa åt oss att tömma fickorna och lägga oss på golvet. Om vi gjorde det skulle vi inte skadas, säger han till aftonbladet.se.

Därefter krävde de arrangören på pengar och misshandlade honom när han inte gav dem någonting.

– Jag såg hur de sparkade honom och det var blod på golvet. Då gav han männen de 15 000 kronor som vi satt in gemensamt.

Insiderjobb

18 personer hade anmält sig till pokertävlingen och kände till adressen. En av dem som anmält sig var sedan tidigare okänd för pokergänget och dök aldrig upp när turneringen började.

– Det är ju ganska troligt att det var han som ledde rånarna till platsen, säger Mikael Bäckström.

Eftersom det var ett slutet sällskap och alla spelarna var betalande medlemmar var det enligt honom ett lagligt spel.

Rånarna tvingade av pokerspelarna pengar och mobiltelefoner. De försvann från platsen på moped. En stor polisinsats sökte på kvällen efter dem. Tidigt på söndagsmorgonen hade ännu ingen gripits, men spaningarna fortsätter under dagen.

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning för att säkra eventuella spår i samlingslokalen.