Han jagades på sjukhuset

Uppdaterad 2012-03-03 | Publicerad 2012-02-23

Uppgifter till Aftonbladet: Paparazzi försökte ta bilder på mystiske Snömannen

gick från rum till rum  Snömannen vårdas på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. I går gick en brittisk fotograf runt mellan salarna och letade efter 44-åringen. Läkarna hotade med polis för att få fotografen att lämna sjukhuset.

UMEÅ. En engelsk paparazzifotograf tog sig i går in på vårdavdelningarna på Norrlands universitetssjukhus, enligt uppgift till Afton­bladet.

Han ryckte upp dörrarna in till flera patienter.

Målet var att hitta den 44-årige snömannen som blivit en världsnyhet.

I lördags hittades 44-åringen i sin svarta Jeep Grand Cherokee – då hade han enligt egen utsago suttit insnöad i den i 60 dagar.

Nyheten om 44-åringen, som under flera månader bott i sin bil i den extrema kylan utanför Umeå, har spridit sig över världen.

Vid 12-tiden i går slog en av vårdavdelningarna på Norrlands universitetssjukhus i Umeå larm.

En äldre man rörde sig obehindrat bland ­patienterna och uppgav att han var journalist, enligt uppgift till Afton­bladet.

Hotade tillkalla polis

Snart skickades mejl runt på sjukhuset om att vara ­observant efter en brittisk fotograf. När en läkare ­konfronterat honom berättade han att han letade efter snömannen.

Fotografen låtsades som ingenting. Han öppnade dörr efter dörr och gick utan tvekan in till patienterna. När läkaren kom tillbaka från sin lunch var paparazzifotografen kvar. Han avlägsnade sig inte förrän personalen hotade att tillkalla polis, enligt en källa till Afton­bladet.

Sjukhuschefen känner dock inte till incidenten.

– Nej, jag har inte hört om det. Jag kan inte kommentera om det varit någon journalist inne hos patienterna, säger Ulf Segerberg, chefsläkare på Norrlands universitetssjukhus.

– Däremot har det rört sig en del på vårdavdelningarna i allmänna utrymmen. Där ska de inte heller vara. Då har de blivit tillsagda.

Vilken tidning fotografen representerade är inte känt.

En snackis i England

Nyheten har blivit stor även i brittisk press. David Harding, utrikesredaktör på tidningen Daily Mail, tror att det ­beror på mysteriet runt mannen.

– Det är en massa frågetecken runt honom. Det påminner om nyheten om  pojken som kom ut ur skogen i Berlin. Då fanns det en massa påståenden om vem han var och vad han ­hade gjort.

Daily Mail har också journalister på plats i Sverige för att bevaka hur historien utvecklar sig,

44-åringen vårdades i går fortfarande på sjukhuset och läget var stabilt.

ANNONS