Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

S-topp lämnar politiken

Publicerad 2014-05-02

Tomas Rudin.

I februari avslöjade Aftonbladet att Tomas Rudin, S-topp i Stockholm, stulit en flaska whisky på Systembolaget.

Han berättade då öppet om sina alkoholproblem - nu lämnar han alla sina politiska uppdrag, skriver Dagens Nyheter.

– Jag förstår nu att mina problem är större än vad jag kanske velat erkänna för mig själv, skriver Rudin i en kommentar till tidningen.

Tomas Rudin, som fram tills nyligen var oppositionsborgarråd i Stockholms stad lämnar alla sina politiska uppdrag, rapporterar Dagens Nyheter. Anledningen är att han i stället ska satsa helhjärtat på sin kamp mot sina alkoholproblem.

I februari avslöjades det att S-politikern åkt fast när han snattat en flaska whiskey på Systembolaget i Farsta. Efteråt berättade han öppet sina alkoholproblem. Han sjukskrev sig och målet var att ta tag i problemen för att senare eventuellt kunna återvända till politiken.

Men nu väljer han alltså att lämna politiken helt. I en kommentar till DN skriver han bland annat:

"Jag har idag valt att lämna mina politiska uppdrag. Under en tid har jag genomgått behandling för min alkoholism. Jag har känt att jag gjort framsteg och trodde att jag var på väg att bli frisk. Men jag förstår nu att mina problem är större än vad jag kanske velat erkänna för mig själv. Jag har en lång väg kvar när det gäller att bli frisk från min sjukdom."