Aftonbladet TV prisas som årets förnyare

Uppdaterad 2014-03-07 | Publicerad 2014-03-06

Marica Finnsiö, redaktionschef, Fredrik Lindén, informationschef, Magnus Ringman, HR-chef, Magnus Zaar, tv-chef Jan Helin, publisher och Jessica Linnman operativ tv-chef.

Aftonbladet TV är årets förnyare.

Det slog mediebranschen fast på torsdagskvällen när priset MegAward delades ut.

– Det känns helt otroligt roligt att få den här kvalitetsstämpeln, säger Jessica Linnman, operativ chef på Aftonbladet TV.

Aftonbladet TV tog hem priset MegAward i Göteborg på torsdagskvällen.

Priset instiftades 2012 för att belöna innovativa förnyare inom mediebranschen.

Många års satsning

Som en av tre nominerade vann Aftonbladet TV priset för att ha "drivit ett helt område ett stort stycke framåt och med publicistiken i fokus visat på en ny väg framåt", enligt motiveringen.

– Vi har stortsatsat på tv i många år och de senaste åren ännu mer. Det känns himla kul att få cred för att ha banat väg för något nytt, säger Jessica Linnman.

Hon lyfter fram Aftonbladet TV:s satsning på snabba, direktsända, nyheter som en av orsakerna till framgången.

– Och vi hade aldrig kunnat göra det utan att ha hela Aftonbladets styrka i ryggen. Det här är ett pris till hela Aftonbladet.

Tittarna kräver allt mer

Jessica Linnman kopplar priset till tittarnas allt högre ställda krav.

– Blir det ett larm, ett bombhot eller en stor olycka vill vi se rörliga bilder. Vi vill inte se bara stillbilder och vi vill absolut inte sitta och vänta på 22-nyheterna, säger Jessica Linnman.

Övriga nominerade till MegAward var Instagramkontot Kvinnohat och Uppsala Nya Tidnings satsning på kulturjournalistik.

Förra årets vinnare av den första upplagan av MegAward var Svenska Dagbladets "Räntekartan", som också tilldelades Stora journalistpriset.

Motiveringen till MegAward 2014:

"Mottagaren av 2014 års MegAward är en föregångare i ordets rätta bemärkelse. Med mod och innovationskraft har årets vinnare drivit ett helt område ett stort stycke framåt och med publicistiken i fokus visat på en ny väg för framtidens medieaktörer. MegAward 2014 tilldelas Aftonbladet TV för en storskalig satsning med egen ambition, affärsmässighet och ett innehåll som andas allt som en framåtblickande nyhetsförmedlare bör - och lite till.