Boende efter dödsskjutningen: ”Man känner sig inte trygg”

Bredängsbor reagerar efter skjutningen

Publicerad 2024-05-20

En man i 45-årsåldern sköts till döds i Bredäng tidigt på måndagsmorgonen.

Bredängsbon Zohra Ben Omar känner sig inte längre trygg.

– De här skjutningarna kan ske när som helst, säger hon.

De blå avspärrningsbanden har dragits runt det vita lägenhetshuset i Bredäng i södra Stockholm. En boende går fram till polisens avspärrningsband.

– Ursäkta, vad är det som har hänt?

Han, som några andra, passerar och undrar.

Det var på den här platsen, utanför en lägenhetsport, bara ett stenkast bort från en lekplats, som en man sköts till döds i morse. Polisen hade då fått in flera larm från inringade som larmade om att de hade hört flera smällar. Aftonbladet har tidigare skrivit om en misstänkt gärningsman som ska ha lämnat platsen på en elsparkcykel.

Den här morgonen, när skotten avlossades, var det tomt. Barnen, som vanligtvis leker på lekplatsen låg fortfarande hemma och sov.

Motivbilden är i skrivande stund oklar men dödsskjutningen blir den 14:e för i år.

Zohra Ben Omar.

Barnen berättade

En som passerade området under måndagsmorgonen var Zohra Ben Omar. Hon var på väg att lämna sin dotter på förskolan inte långt från platsen där skjutningen inträffade.

– Det var några barn som sa att det hade hänt någonting. När jag då gick förbi här såg jag många poliser och många bilar. Sedan hörde jag att någon hade skjutits ihjäl, säger Zohra Ben Omar.

Hon fortsätter berätta om de senaste årens händelser, att Bredäng, där hon bott i flera år, har drabbats av våldet och skjutningar. Hon är orolig för sina barn.

– Man känner sig inte trygg. Jag har barn i tonåren, de går ut och kan vara ute sent. Men jag märker att skjutningarna kan ske när som helst, inte bara på kvällen och natten. Jag känner mig otrygg, berättar Zohra Ben Omar.

David vaknade till av en smäll men förstod först inte vad det var.

”Allt gick väldigt fort”

David bor några portar ifrån den lägenhetsport där mannen hittades.

– Jag vaknade till av att en smäll men jag uppfattade inte mycket. Allt gick väldigt fort. Det är jättehemskt, det är världens bästa område.

David berättar att han somnade om, sedan kom ett telefonsamtal.

– Det var barnens mor som ringde och ville kolla så allt var okej. Hon sa att min port var på nyheterna, säger han.

Men det finns också de Bredängsbor som inte känner sig otrygga. Michelle som är på väg att lämna sin son på förskolan har bott i området i några år.

– Jag låter inte något av det här påverka mig. Det som skrämmer mig mest och som jag har tänkt på litegrann det är om det blir en felskjutning, säger Michelle och fortsätter:

– Jag känner mig trygg. Det spelar ingen roll vart man bor nu för tiden.

Ingen person hade gripits för skjutningen under förmiddagen och polisen sökte fortfarande efter gärningspersoner. Händelsen utreds som mord.

Följ ämnen i artikeln