Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Amanda, Rasmus

"Höga skrik och blod överallt"

Publicerad 2023-06-03

Mer än 200 personer omkom och omkring 900 skadades i tågolyckan som inträffade i i delstaten Odisha i östra Indien på fredagen.

Ashok Samal höll på att runda av dagen i sin lilla butik nära järnvägsspåret i byn Bahanaga när han hörde en öronbedövande smäll. Han sprang till spåret och när han kom fram såg han en hög av kraschade tågvagnar staplade på varandra.

– Det hördes höga skrik och var blod överallt. Flera personer som var fastklämda i vagnarna försökte ropa på hjälp. Jag såg fler kroppar under de upp- och nedvända vagnarna, sade Ashok Samal till tidningen Hindustan Times.

Enligt räddningstjänsten i delstaten Odisha i östra Indien där flera tåg kolliderade vid sjutiden på fredagskvällen har mer än 200 personer dödats i olyckan och minst 900 personer är skadade.

Gobinda Modal som befann sig på ett av tågen, men klarade sig, berättar för en indisk tv-kanal om kollissionen.

– Det smällde till helt plötsligt och den vagn jag satt i spårade ur i väldigt hög fart. Den sladdade i väg ganska långt, berättade Modal.

I det kaos som uppstod inne i vagnen såg Gobinda Modal att ett fönster med järngaller vid hans säte hade gått sönder.

– Någon tryckte till det och vi lyckades ta oss ut.

Flera passagerare som satt i samma vagn som Modal räddades av lokalbefolkning som var de första som kom till olycksplatsen.