Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Simon, Simone

Charlotte, 46, rasar mot Dollarstores snippklubba

Publicerad 2024-10-26 13.50

Charlotte Crona.

Charlotte Crona skulle köpa halloweengodis med sin 10-åriga dotter.

Då möttes de av en nakenchock inne på Dollarstore.

– Det känns så osmakligt och djuriskt, säger hon.

Mamma och dotter-duon från Bodafors ska bjuda in till halloweenfest – och har varit på jakt efter kusligt godis.

På inköpslistan står både chokladögon och gelé som liknar hjärnsubstans.

Men när 46-åriga Charlotte Crona och hennes dotter sökte godislyckan på Dollarstore i Eksjö i helgen – gick hon därifrån ”helt rasande”.

– Mitt bland godisavdelningen hängde det godisklubbor som liknade fittor och bröst. Jag hade förstått om de här grejerna såldes i en sexbutik, men inte i en butik där barn handlar, säger hon.

I butiken reagerade Charlotte Cronas dotter på de sexuella klubborna.

– Hon tyckte det var äckligt och konstigt. Jag tycker att det redan saknas respekt för det kvinnliga könet i vårt samhälle. Det här är klubborna som barn inte borde utsättas för. Det hör inte godisbarnaåren till.

Kontaktade du personalen?

– Nej. Jag blev så chockad att jag bara gick fram och tillbaka i butiken. Vi var lite stressade när vi skulle handla. Vi ville bara köpa lite halloweengodis men hittade liksom snippor hängandes på väggen.

Halloweengodiset kommer nu inhandlas i andra butiker.

– Jag begriper inte hur Dollarstore kan tycka att det är okej att hänga upp sånna här klubbor i butiken. Vi lever i Sverige 2024.

Dollarstore: Ligger i vårt dna

Dollarstores marknadschef Kelly Backlöf skriver i ett mejl till Aftonbladet att företaget strävar efter att ha ett så brett sortiment som möjligt.

”Vi tycker att det är viktigt att våra kunder kan och får uttrycka sin åsikt när det kommer till vårt kunderbjudande. Dollarstore strävar alltid efter att erbjuda ett så brett sortiment som möjligt, och det är inget undantag när det kommer till godis, dryck och snacks. Det ligger i vårt dna att erbjuda ett brett och pålitligt sortiment med en touch av oväntade fynd och produkter som har glimten i ögat”.

Hon fortsätter:

”Med det sagt så är det viktigt att ingen som handlar hos oss känner sig kränkt eller illa till mods, då har vi misslyckats”·

Vidare skriver hon att det finns godis som efterliknar både den kvinnliga och den manliga kroppen.

”Dollarstore erbjuder ett av landets största och roligaste sortiment när det kommer till godis och snacks. Självklart respekterar vi att alla har olika uppfattningar om vad som är humoristiskt och vi diskuterar ständigt med personal, leverantörer och kunder för att ta fram ett så attraktivt sortiment som möjligt till våra kunder. Hos Dollarstore kan du hitta något för alla oavsett preferens, det finns alltså godis och snacks formade både efter den kvinnliga och den manliga kroppen”·