Utklädd pojke illa brännskadad

Publicerad 2012-12-19

Fyllingeskolan firade julen med sin traditionsenliga maskerad.

Plötsligt började en 15-årig pojkes utklädnad brinna – mitt bland skolkamraterna

– Elden spred sig över kroppen så han fick allvarliga brännskador, säger Tommy Nyman vid Halmstadspolisen.

Under onsdagen firade eleverna i årskurs 7-9 på Fyllingeskolan i Halmstad ”Crazy Day” – en festlig dag där eleverna bland annat klär ut sig.

Vid lunchtid fattade en 15-årig pojke eld i matsalen.

– Eleven hade en dräkt som bestod av bomull för att likna en snöboll. Han är intagen på sjukhus och vi har samlat kristeamet på skolan för att ta hand om eleverna. Det var många som såg det eftersom de skedde i matsalen, säger Gunnar Bjärnlid, skolområdeschef söder i Halmstad till Aftonbladet.

Enligt polisen så drabbades pojken av allvarliga brännskador.

– Elden spred sig över kroppen och fick allvarliga skador. Det verkar som att en cigarettändare har hanterats ovarsamt och antänt hans utklädnad, säger Tommy Nyman, pressinformatör vid Hallandspolisen.

Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppskada.

– Men den information vi har fått från bland annat vittnen tyder på att det rör sig om en olycka, det finns inget som talar för att det ska ha skett med avsikt utifrån den information vi har, säger Tommy Nyman.

Under torsdagen kommer skolans elever få hjälp av kurator och psykolog som ska finnas på plats för dem som behöver det, skriver Halmstads kommun på sin hemsida.