”Jag brukar kalla det för TV4-huset”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-18

Vinsterna från frågesporterna har betalat Lenas drömvilla

Lena Persson ville bygga drömkåken.

Hon ställde upp i olika frågesportsprogram i tv – och drog ihop över en miljon kronor.

Det började redan på 1980-talet med ”Minnesmästarna”.

– Jag har alltid gillat frågesporter. Och så sitter man där och tittar och tänker att man kan alla svaren, säger Lena Persson, 47.

I ”Jeopardy” satsade hon alla slantar på sista frågan – och hade fel.

Till tv-studion igen

Det misstaget gör hon inte om.

– Nu är jag väldigt försiktig. Jag svarar oftast inte om jag inte vet svaret. Men det är svårt när man sitter där för man tror att man kan svaret, men ju mer man funderar desto mer osäker blir man, säger hon.

Efter ”Alla mot en” och ”Vem vill bli miljonär” hade hon skrapat ihop närmare 700 000 kronor och drömbygget i Ockelbo kunde börja. Snart stod verkstaden och hönshuset på plats.

Men nu började pengarna ta slut och ett till hus skulle upp. Då var det bara att sätta sig i tv-studion igen. Den här gången blev det Postkodmiljonären – och 350 000 kronor på banken.

Man kan ju inte allt

– Det borde räcka ett tag. Jag brukar skoja lite och kalla huset för TV4-huset eftersom det är TV 4 som har finansierat det, säger Lena Persson.

Något favoritämne har hon inte. Särskilt allmänbildad säger hon sig inte heller vara.

– Det finns många som är mycket bättre än jag. Men de vågar inte ställa upp eftersom de tycker att det skulle vara för pinsamt att svara fel. Men man kan ju inte kunna allt.

Och skam den som litar helt på skicklighet. Den hemmasydda turtröjan har följt med Lena i varenda tv-studio.

– Nu börjar jag känna mig lite rädd för att den inte ska hålla så jag sparar lite på den. Det är bara att hoppas att man inte går upp för mycket i vikt, säger Lena och skrattar.