Borätterna blir dyrare

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-14

Bostäderna i Västra hamnen tillhör Malmös dyraste.

Nu vänder priserna på bostadsrätter uppåt igen.

– Vi kommer att se en uppgång på 5–7 procent i Malmö under resten av året, säger Magnus Miramadi, kontorschef på Swedbanks Fastighetsbyrå i Malmö.

I slutet av 2007 nådde priserna för en bostadsrätt i Malmös innerstad bottennivå. På bara några månader hade priserna sjunkit med 9,3 procent vilket var klart mer än i både Stockholm och Göteborg.

Men nu är trenden på väg att brytas, visar Mäklarstatistiks senaste sammanställning. I februari steg priserna i Malmö med 1 procent och ökningen ser ut att fortsätta.

– Det blir inte så extremt som de senaste åren, men känslan är att det nu har vänt. Vi kan räkna med en uppgång på 5–7 procent resten av året, säger Magnus Miramadi.

Flera fastighetsmäklare som Punkt SE pratat med upplever att det redan blivit lättare att sälja lägenheter. Visningarna lockar mer folk och budgivningarna har börjat komma i gång igen.

– En anledning till att det gått trögt ett tag är situationen i Danmark. Men nu ser det annorlunda ut där också och jag är övertygad om att köpenhamnarna åter är intresserade av att flytta till Sverige.