Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Perfekt start på semestern

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-31

Pernilla fick jackpott med stjärnglans

Pernilla Mattisson fick en bra start på sommaren då hon plockade hem en jackpott på Stjärnan. För de 10 039 kronorna blev det bland annat en pool till barnen.

– Vi hade tidig semester så det var perfekt.

I början på maj vann Pernilla Mattisson från Mörrum 10 039 kronor på Bingo på svenskaspel.se.

– Man blir ju helt klart glad, men man tror inte att det blir sant.

Pernilla Mattisson spelade på Stjärnan som är en variantbingo. I spelet är det fem deldragningar, vilket innebär att det finns fem vinstchanser. I sista deldragningen finns möjlighet till jackpott.

– Det brukar inte dröja länge innan någon vinner på de första deldragningarna. Man får vara glad om man hänger med lite i alla fall, säger Pernilla Mattisson och skrattar. Nu hann jag knappt tänka förrän det stod Bingo på skärmen.

Men Pernilla Mattisson har hängt med förr. Jackpotten är hennes tredje.

– Förra sommaren vann jag 24 000 och då kunde vi unna oss en hel del extra på semestern.

Hon jobbar på hotell, så boendekostnaden kunde de hålla nere.

– Det gjorde ju att vi kunde göra ännu mer på semestern. Vi behövde verkligen inte snåla!

Vad har du gjort för den här vinsten?

– Vi har bland annat köpt en liten pool till barnen. Det känns extra kul när alla kan få del av vinsten. Dessutom hade vi tidig semester så pengarna kom perfekt.

I tre år har Pernilla Mattisson spelat Bingo på nätet. Men hon upptäckte spelet långt tidigare.

– Jag var med mormor och morfar på Bingo redan när jag var liten. Och när man blev äldre fick man följa med och spela på riktigt.

Hinner inte med Bingohallen

Efter det gick hon på Bingohall med jämna mellanrum. Men nu räcker inte tiden till.

– Jag började sälja ljus och dessutom blev jag mamma, så det fanns inte tid. Därför passar nätet alldeles utmärkt. Det är alltid öppet! Bingo är det enda jag unnar mig att spela och jag tycker det är avkopplande. Men jag hinner inte iväg till en Bingohall. Jag vill ju vara med familjen så mycket som möjligt. Och framför datorn kan jag sitta när jag får tid över.

Pernilla Mattisson började sommarjobba som städerska på hotell redan som 14-åring. Därefter har hon prövat det mesta och nu jobbar hon som nattportier.

– Det gäller att ha en andra hälft som har ett vanligt jobb, säger hon och skrattar. Nu funkar det perfekt och för mig känns det bra att kunna vara hemma när barnen kommer från skolan och kunna hjälpa dem med läxor och annat.