USA:s första dam fyller 50 år i dag

Publicerad 2014-01-17

Michelle Obama har fyllt 50 år.

Potus hyllade sin 50-taggare Flotus.

På Twitter.

"Grattis på födelsedagen", skrev president Obama.

USA:s första dam Michelle Obama fyller 50 år i dag, fredag, och har redan tagit sig an sin ålder. Hon beskriver sig som "50 och underbar".

– Jag har aldrig känt mig mer självsäker, mer säker på vem jag är som kvinna, sa hon i somras till magasinet Parade inför den stundande 50-årsdagen uppger CNN.

Hon återvände till Washington i onsdags efter en lång semester på Hawaii.

Fest hålls i morgon

President Barack Obama – även benämnd Potus (President of the United States) – passade på att välkomna hustrun hem med ett meddelande på Twitter: "Grattis på födelsedagen @Flotus. Tack för allt du gör." Där postade han också en bild där han tittar kärlekskrankt på sin First lady of the United States (Flotus).

Det är inte känt vad presidentfamiljen har för födelsedagsplaner. Däremot väntar en fest i Vita huset i morgon för att hedra Michelle Obamas milstolpe tillsammans med familjens närmaste vänner.

Inbjudningskort har cirkulerat med instruktioner till gästerna om att äta innan de kommer och vara redo att slå klackarna i taket, skriver NY Daily News.

Enligt obekräftade rykten i amerikanska medier ska Beyoncé framföra en serenad. Hon har vid flera andra tillfällen uppträtt för familjen, bland annat vid båda president Obamas installationer.

Är utbildad jurist

Michelle Obama är utbildad advokat. Hon jobbade några år på en advokatbyrå där hon träffade Barack Obama innan hon bestämde sig för att jobba på stadshuset i Chicago med samhällsfrågor. 1996 jobbade hon på University of Chicago och utvecklade skolans första samhällstjänstprogram.

Hon har fortsatt sitt arbete som USA:s första dam med att främja service och jobba för unga människor. 2010 lanserade hon kampanjen "Låt oss röra på oss", en rikstäckande insats för att samla läkare, ledare, lärare, sjuksköterskor och föräldrar mot barnfetma.

Först och främst anser Michelle Obama att hon är Mailas, 14, och Sashas, 11, mamma.

ANNONS