Cancervarning för unga köttätare
Publicerad 2014-03-05
För mycket kött och mjölk kan vara dödligt för människor under 65 år.
En överkonsumtion av animaliskt protein ökar risken att dö i cancer, skriver Svenska Dagbladet.
Gillar du korv?
Har du några år kvar till pensionen?
Då bör du nog se upp.
Människor som överkonsumerar kött och mjölk upp till 65 års ålder riskerar nämligen att dö i förtid, visar en ny internationell studie.
Farligt - fram till 65 år
Ett överdrivet intag av animaliskt protein fyrfaldigar risken att dö i cancer inom 18 år, skriver Svenska Dagbladet.
Den totala dödligheten av alla orsaker ökar samtidigt med hela 75 procent, uppger tidningen.
Men lugn, äter du dina grönsaker som du ska fram till pensionen kan du frossa i kött resten av livet.
Studien visar att människor över 65 år behöver extra mycket protein för att kompensera fallande hormonnivåer.