Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

"En full seger för henne"

Publicerad 2011-08-15

Den då 25-åriga kvinnan har gått igenom en mardröm.

Men i dag har hon fått upprättelse.

– Det här är en full seger för henne, absolut, säger kvinnans målsägandebiträde, advokat Gunilla Johansson.

Den i dag 30-åriga kvinnan tilldöms 227 600 kronor i skadestånd. 

En upprättelse

– Jag har pratat med henne och hon är väldigt nöjd. För henne är det här en stor upprättelse. Det är ju så mycket upprättelse man kan få i ett sådant här fall, säger Gunilla Johansson, som företräder kvinnan.

– Dels att det blev åtal, dels att det blev dom och dessutom ett kännbart fängelsestraff. För henne är det självklart en lättnad, fortsätter hon.

– Domen förefaller vara oerhört motiverad. Det ska ju vara ställt bortom all rimlig tvivel, och i punkt för punkt kan kvinnans historia stärkas med fynd, som motsäger hans förklaringar.

Extra tungt vittnesmål

Kvinnan hade träffat 47-åringen tidigare - för att ha sadistiskt sex. Men plötsligt utbyttes den "vänlige mannen" som hörsammade nej, till en tyrann, som band fast och torterade henne i timmar. Det faktum att de träffats tidigare, gjorde hennes skam tung att bära.

Eftersom hon gått med på vissa saker från början, tänkte hon att ingen skulle tro henne om hon berättade. Dessutom visste hon inte var hon hade varit.

Det dröjde fem år innan hon vågade polisanmäla.

Sover med ljus och radio

Sedan händelserna har hon inte kunnat sova utan lyset tänt och radion på.  Hon har svårt att lita på människor och vågar inte gå ut på kvällarna, skriver domen.

Först när ett par amatörfotografer hörde av sig till Aftonbladet med bilder på mardrömskammaren, orkade hon berätta om sina upplevelser.

Hallandspolisen har väntat sig att fler skulle höra av sig, eftersom 47-åringen tros ha annonserat efter sexpartners under lång tid.

– Men det är skämmigt att berätta om sådant här. Det är inte lätt, säger Hallandspolisens pressinformatör Tommy Nyman.

Även åklagare Lena Lithner, förstärker bilden av kvinnans ångest.

– Det här är ett väldigt speciellt fall. Kvinnan har genomgått ett väldigt trauma, säger hon till Aftonbladet.