Barn hittade död man vid förskola

Publicerad 2015-07-14

Barn på en förskola i Solna trodde att de hade hittat en sovande uteliggare i lekstugan på gården. Samma man hade sovit där förut.

Men när personalen tittade till mannen visade det sig att han hade avlidit.

Strax efter klockan nio i morse hittades en död man i en lekstuga vid en förskola i Solna utanför Stockholm. Det var några barn på förskolan som upptäckte mannen.

Sovit där förut

– Han har tydligen legat och sovit där flera gånger. Det var barnen som hittade honom. De hade sett honom sova där förut så de trodde att han sov nu också, säger Marie-Louise Nilsson, stationsbefäl på polisen i Västerort.

Enligt polisen var mannen en uteliggare, men polisen har inte kunnat identifiera mannen ännu.

– Barnen såg att det var något där, men de fick gå bort därifrån på en gång. Det som vi har sagt till barnen är att det låg en person och sov där, säger en ansvarig pedagog på förskolan.

Hon säger att personalen kände igen mannen som en uteliggare som hade rört sig runt omkring förskolan tidigare.

"Barnen påverkades inte"

Personalen har fått samtalsstöd efter händelsen och stämningen är lugn på förskolan. Enligt den ansvariga pedagogen har barnen inte påverkats av händelsen.

– Nej, vi har försökt lyssna av vad barnen har sagt under dagen och vi tror inte att det har påverkat dem. Vi har också informerat föräldrarna så att de kan höra ifall barnen pratat om det här hemma men har inte hört att det har påverkat något barn, säger hon.

Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott.

Följ ämnen i artikeln