Kvinna saknas efter skyfall i Japan

Publicerad 2015-09-10

En kvinna saknas och en man är allvarligt skadad efter att kraftiga skyfall orsakat jordskred och översvämningar norr om Tokyo i Japan.

Över 90 000 personer har uppmanats lämna sina hus.

Tyfonen Etau har orsakat stora skyfall i centrala Japan. Jordskred och översvämningar har tvingat tiotusentals människor på flykt, framför allt i regionen Tochigi norr om Tokyo, rapporterar japanska medier.

Det finns uppgifter om att jordskred och forsande vatten har fått hotell och bostadshus att kollapsa. På torsdagsmorgonen blev två människor begravda när ett jordskred slog in i deras hus i Kanuma. En man fördes till sjukhus med allvarliga skador. En kvinna saknas fortfarande.

Det finns också rapporter om att floder har svämmat över på grund av vattenmassorna. Vissa delar av centrala Japan ska ha fått 400 millimeter regn på bara ett dygn.

Myndigheterna i den hårdast drabbade regionen Tochigi har uppmanat omkring 90 000 människor i regionen att lämna sina hem och evakuera.

– Regeringen kommer att göra allt den kan för att genomföra alla nödvändiga katastrofåtgärder. Att rädda människoliv har högsta prioritet, säger Japans premiärminister Shinzo Abe om situationen.

Följ ämnen i artikeln