Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sibylla

Harris fördömer Trumputspel om "interna fiender"

Publicerad 2024-10-15 06.41

Kamala Harris vid valmötet i Eerie.

Donald Trump hintar om att sätta in militären mot ”den inre fienden”. Utspelet är ett exempel på den retorik som visar att Republikanernas presidentkandidat är ett enormt hot mot Amerika, hävdar hans rival Kamala Harris.

– Han anser att alla som inte stöder honom eller är benägna att böja sig efter hans vilja är fiender till vårt land, sade Demokraternas Kamala Harris vid ett valmöte i Erie i vågmästarstaten Pennsylvania natten mot tisdagen, svensk tid.

– Det är ett av skälen till varför jag är så övertygad om att en andra mandatperiod för Trump skulle vara en enorm risk för Amerika.

Kommentaren från Harris 78-årige motkandidat kom i en intervju med tv-bolaget Fox News program i söndags, där Trump fick en fråga huruvida ”utomstående agitatorer” skulle kunna sabotera valdagen. Svaret löd:

– Jag tror att ett större problem är interna fiender, mer än de människor som kommer till oss för att förstöra vårt land.

– Vi har några verkligt otäcka människor, några riktigt sjuka människor, radikala vänstergalningar. Jag tror att de /.../ borde kunna tas om hand av – om nödvändigt – nationalgardet, eller om så är tvunget av militär.