Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Brynolf

Elev sköt lärare med luftpistol

Publicerad 2016-04-22

"Nästa gång ska jag använda riktiga kulor"

Soft airgun. Arkivbild.

En elev ska ha skjutit en kvinnlig lärare på Hammarskolan i Surahammar i huvudet med en luftpistol.

Polisen uppger att det var en soft airgun.

Enligt VLT har eleven sagt att han skulle komma tillbaka nästa gång med riktiga kulor.

Det var under torsdagen som en kvinnlig lärare på Hammarskolan i Surahammars kommun blev skjuten i huvudet av en elev med en soft airgun.

I den polisanmälan som gjorts från händelsen ska eleven ha sagt att han ville ha en ny lärare och att nästa gång skulle han använda riktiga kulor, skriver VLT.

Eleven är misstänkt för misshandel och olaga hot. Den som lånat ut vapnet till eleven är misstänkt för olaga vapeninnehav. Ärendet överlämnas till ungdomspolisen i Västerås.

”Är oförklarligt”

Aftonbladet söker skolans rektor men Surahammars utbildningschef Conny Ström svarar på frågor istället. Han säger att händelsen inträffade i en korridor precis efter att skoldagen var slut vid 15-tiden.

– Problemet är att det är oförklarligt, det är snarare att en del barn har svårt med gränser. Man måste kunna skilja vad man gör i stundens hetta och vad man inte bör göra, säger Conny Ström.

Han säger att händelsen var oprovocerad och inte nödvändigtvis riktad mot läraren. Eleven ska inte ha visat på liknande problem tidigare, enligt utbildningschefen.

Eleven stängs av

Eleven är nu avstängd och den kvinnliga läraren jobbar på som vanligt. Hon fick inga fysiska men psykiska skador, säger Conny Ström.

– Det är oacceptabelt och olyckligt men frågan är hur vi ska hantera det i framtiden. Det försämrar arbetsmiljön för alla, säger han.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln