Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

”Trodde jag var inne på en skämtsida”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-25

I morgon skrapar Anders Triss

Lördagen den 26 juli blir pappalediga Anders Grip från Svedala Trissmiljonär. Självklart hoppas han på samma tur som Maybritt Hedin – skrapa fram 50 000 i månaden i 25 år.

– Vi skulle hålla tummarna för varandra.

Anders Grip, 34, har lite svårt att hålla nerverna i styr inför lördagens Triss-skrap. Den 8 maj skrapade han fram tre klöversymboler på en Trisslott.

– Nervositeten kom för en dryg vecka sedan då vi var på informationsmöte tillsammans med andra vinnare, berättar Anders Grip. Det blev så påtagligt då Nu har det sjunkit in att man faktiskt kommer att vinna något.

Sambon trodde det var ett skämt

Anders Grip skrapade sin Trisslott på svenskaspel.se. Han hade inte ens skrapat hälften av fälten då han såg att han såg tre klöversymboler på lotten.

– Jag ropade på min sambo direkt. Hon trodde att jag skämtade. Att jag var inne på någon skämtsida, säger Anders Grip och skrattar. Sedan blev det stort jubel!

Familjen har hunnit fundera en del på vad de skulle kunna göra för pengarna. Men det beror på hur mycket det blir.

– Blir det 10 000 i månaden blir det en guldkant på livet. Blir det mer kanske vi bygger nytt hus. Blir det ännu mer kanske jag sätter mig i skolbänken igen.

Anders Grip är naturmänniska och gillar att springa i skogen. Han lägger även ner mycket tid på att renovera familjens hus.

Självklart hoppas Anders Grip att han kan upprepa Maybritt Hedins succé från förra veckan, då hon blev den första någonsin att ta hem högsta vinsten på Triss Månadsklöver: 50 000 kronor i månaden i 25 år.

– Vi åt lunch tillsammans förra fredagen och då lovade vi att vi skulle hålla tummarna för varandra, berättar Anders Grip.

Har du någon taktik?

– Egentligen inte. Har funderat på att ta dotterns födelsedatum, men jag får se.