Barnprogramledaren dog av överdos

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-02

Hade knarkfest med sambon – hittades död i badkaret

Den kända barnprogramledaren dog med en dödlig dos kokain i kroppen.

Hon hittades i badet av sin sambo, som först misstänktes för mord.

Idag avslöjas att paret delat på stora mängder sprit, narkotika och tabletter samma kväll.

Natascha Collins.

Det var den 3 januari i år som Natasha Collins, 31, hittades död med 60-procentiga brännskador i badkaret i lägenheten i nordvästra London. Hon hittades av sin sambo – också han barnprogramledare vid BBC.

Sambon greps och misstänktes först för mord, men har nu friats. Collins död kallas en tragisk olycka.

Istället avslöjas att paret haft en privat sprit- och knarkfest som slutade med en dödlig cocktail av vodka, kokain och sömntabletter.

Fem gånger dödlig dos

Collins, som var en av BBC:s mest kända programledare i barn-tv i många år, hade en mer än fem gånger dödlig dos kokain i kroppen. Dessutom hittades spår av både sömntabletter och smärtstillande, rapporterar brittisk press.

Obduktionen visade också att Collins hade en skada i näsan. Mellanväggen hade frätts bort – sannolikt orsakad av långvarigt kokainmissbruk.

– Det verkar som hon gick upp medan sambon sov. Hon gick till badrummet och tog ett bad, säger rättsläkaren till brittiska The Times.

Hjärtproblem

– Det sannolika är att hon drabbades av någon form av hjärtproblem när hon låg i badet. Hon tappade medvetandet och tyvärr var varmvattenkranen på.

– Vi har förstått att paret hade en privat fest i hemmet, utan att tänka på riskerna. Hon fick ta konsekvenserna och avled. Det är en tragedi för alla inblandade.

ANNONS