Han krossades mot vägräcket

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-05

Fyra döda i väderkaoset

Den 35-årige mannen körde av vägen i den skarpa kurvan.

När ambulansen kom fram till vraket var han redan död.

Ovädret som drog in i helgen kostade flera människoliv i trafiken.

Det var vid lunchtid i går som larmet kom till SOS i Dalarna. En bil hade i en skarp s-kurva kört av vägen och in i sidoräcket söder om Trängslet utanför Älvdalen.

Audin var totaldemolerad.

När ambulans och räddningstjänst kom fram till platsen var föraren, en 35-årig man från trakten, redan död.

Bilen bärgades till Älvdalen där man tog hand om den avlidne.

Och det svåra vädret med regn, blåst och kraftiga temperaturfall skapade på sina håll livsfara i trafiken. Många av olyckorna i helgen orsakades av halka och kraftiga vindar.

Akut kejsarsnitt

I Skorped, utanför Örnsköldsvik, avled en 23-årig kvinna efter att den bil hon och en jämnårig man färdats i glidit av vägbanan på grund av blixthalka i fredags kväll.

I fredags eftermiddag inträffade en allvarlig olycka med tre bilar på E4 utanför Norrköping. En 24-årig gravid kvinna i en av bilarna skadades allvarligt, och sjukhuset tvingades förlösa henne med akut kejsarsnitt. Men barnet överlevde inte.

Kvinnans tillstånd är fortfarande allvarligt men stabilt, enligt sjukhuset.

Natten till i går omkom en man i en singelolycka i Hedekas i Munkedals kommun.

Föräldrarna omkom

Den svåraste olyckan i ovädret, som drog över södra Norge och vidare in i Sverige, inträffade i norska Flekkefjord i lördags. Där blev en tolvårig flicka föräldralös efter en frontalkrock.

Sammanlagt åtta personer skadades då en bil, i kraftigt regn, gick ut i mötande körfält för att göra en omkörning av flera bilar. Den tolvåriga flickans föräldrar, 57 och 52 år gamla, dog i olyckan.

För en femårig flicka i den andra bilen uppges tillståndet dock vara kritiskt.

Klämdes under träd

I går inträffade ytterligare flera olyckor runt om i landet.

I Riseberga i Skåne klämdes två personer fast i sin bil sedan den träffats av ett fallande träd som blåst omkull. De klarade sig utan allvarliga skador.

Utanför Landskrona fick två personer föras till sjukhus efter att en bil med släp vält i de starka vindarna på motorvägen. I köerna efter olyckan inträffade ytterligare en olycka och två personer fick föras till sjukhus.

I Örnsköldsvik skadades fem personer lindrigt efter en frontalkrock i regnet.