Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Bruden blev hjälte – direkt efter bröllopet

Publicerad 2015-10-13

”Det här är vad vi gör varje dag”

Sarah Ray på olycksplatsen.

Sarah Rays pappa var med om en trafikolycka direkt efter dotterns bröllop. Då fick hon hoppa in och hjälpa till – i sin bröllopsklänning, skriver Buzzfeed.

Sarah och Paul Ray jobbar båda två som sjukvårdare och är vana att rycka ut vid trafikolyckor. Men efter deras eget bröllop för ett par veckor sedan var det med om något ovanligt.

En timme efter ceremonin ringde Sarahs pappa och berättade att han varit med om en trafikolycka på väg till mottagningen. Enligt Buzzfeed hade en förare kört mot rött och krockat med bilen, där även Sarahs farföräldrar satt.

”Skulle aldrig köra förbi en olycka”

Det nygifta paret åkte dit direkt, inte bara för att det var deras egna familjemedlemmar som var inblandade.

– Jag skulle aldrig bara köra förbi en olycka. Vi skulle stanna och hjälpa till, även om vi hade våra bröllopskläder på oss, säger Sarah Ray till Buzzfeed.

Endast farmorn behövde plåstras om, med lite hjälp av Sarah. När hon lämnade ambulansen passade hennes mamma på att ta en bild.

– Jag tänkte, ”är du på riktigt mamma, tar du en bild nu?”, säger hon.

Hyllas på nätet

Bilden har lagts ut på en lokal myndighets Facebooksida och fått stor spridning på nätet. Men Sarah själv vill inte se sig som någon hjälte.

– Ambulanspersonal över hela världen stannar dagligen och hjälper till vid dessa tillfällen, oavsett om deras familj drabbats eller ej, säger hon.

Följ ämnen i artikeln