Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Orvar

Filmade överfallsvåldtäkten – nu ber polisen om hjälp

Publicerad 2023-09-07

En överfallsvåldtäkt i Trollhättan fångades på film.

Både av en övervakningskamera och av offret själv.

–  Jag vill inte, sluta, säger offret i en film som visas i kvällens program av Efterlyst på TV3 och Viaplay.

”Nej, nej, nej, nej, nej.” Det ropar kvinnan i filmen samtidigt som hon springer bort från gärningsmannen. I säsongspremiären av Efterlyst går programmet ut med ett 40 sekunder långt klipp från tillfället.

Kvinnan lyckades själv filma när hon blev förföljd, ofredad och våldtagen i Trollhättan, natten mot söndagen den 2 juli.

I klippet hörs när hon klart och tydligt berättar att hon inte vill. När mannen fortsätter följa efter henne säger hon ”I don’t want to”. Men det hjälpte inte heller.

Viktoria Carlsson vid Trollhättan-polisen menar att kvinnan agerande snabbtänkt och klokt mitt i den stressande situationen.

– Hon agerar väldigt rådigt i och med att hon hinner få upp sin telefon och filmar två korta klipp på Snapchat. Ett när de går och hon tydligt säger nej till honom, säger hon till Efterlyst.

Fantombilden av gärningsmannen, som visas i torsdagens Efterlyst.

Övervakningsfilmer

Överfallet fångades också av en övervakningskamera vid en bankomat en bit bort. Under en kort sekvens syns kvinnan springa snabbt förbi en vägkorsning på andra sidan gatan.

Efterlyst går nu ut med fantombilder som kommer från kvinnans film. Både på mannens ansikte, men också en bild på mannens underkropp. Där syns hans jeans med slitningar och något som liknar svarta skor.

Kvinnans film är en viktig del av det utredningsmaterial som polisen har i nuläget, men inte tillräckligt. Nu hoppas polisen på att få in ännu fler tips eller nya vittnesuppgifter som kan vara relevant för utredningen.

Efterlyst sänds på torsdagar kl 20.00 på TV3 och Viaplay.