Trio åtalas för råa våldsbrott

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-14

Rånade en bank i Uppsala

Tre män åtalas vid Linköpings tingsrätt för flertal grova våldsbrott. Bland annat misstänks en av männen ha rånat Handelsbanken i Uppsala med pistol.

Banken som 23-åringen rånade i Uppsala.

De tre männen som står åtalade vid Linköpings tingsrätt är 31, 27 och 23 år gamla.

Den 29 september var trion på krogen Harrys i Motala. På väg in hotade 23-åringen en av dörrvakterna. ”Du har ingen väst på dig, jag ska bräcka dig” sa mannen. När dörrvakten bad männen att lämna lokalen överfölls han av en mängd slag.

Den grova misshandeln fortsatte när vakten fallit till marken. Männen höll fast vakten och sparkade honom bland annat i ansiktet. När polisen kom till platsen fortsatte 23-åringen att vara våldsam. Han ska ha hotat poliserna, sparkat mot dem och spottat en i ansiktet.

Stampade på offrets huvud

Dagen efter var 31-åringen åter inblandad i bråk i Motala. Han slog då ned en annan man och fortsatte enligt åtalet den brutala misshandeln när offret trillat till marken genom att bland annat stampa på hans huvud. I samband med att mannen greps hotade han att döda flera av poliserna. Bland annat skrek han att han skulle våldföra sig på de kvinnliga poliserna och deras anhöriga.

Rånade bank i Uppsala

Den 23-åriga mannen åtalas också för ett rån mot Svenska Handelsbanken i Uppsala i början av juni. Den maskerade gärningsmannen riktade ett vapen mot bankpersonal och kund. Han fick med sig en påse med pengar där färgampullen utlöstes.

Slutligen åtalas de tre också för vapenbrott och narkotikabrott.

ANNONS