Polisen: Pappans bror hörde av sig

Publicerad 2012-09-07

Den fyraåriga dottern har bekräftat att det var hennes föräldrar som dog i franska alperna.

Nu har familjefaderns bror hört av sig.

– Han nekar till att de haft en konflikt, säger åklagare Eric Maillaud.

Vid 14-tiden i dag inleddes obduktionen av de döda kropparna och beräknas vara klar först vid midnatt.

Under tiden höll åklagare Eric Maillaud en presskonferense och berättade att utredarna är säkra på vilken familj som mördats:

– Det har den fyråriga flickan berättat.

"Det var slakt"

Den fyråriga flickan överlevde dödskjutningen vid Annecy-sjön i det populära turistområdet Le Solitaire du Lac i Saint-Jorioz.

– Hon var rädd och det var fruktansvärt det hon upplevt. Det var slakt. Hon låg skyddad under sin döda mors ben, säger Eric Maillaud.

Flickan såg ingenting men hörde allt. Som Aftonbladet tidigare berättat låg hon stilla i åtta timmar efter dådet innan polisen hittade henne.

Alla avlidna dödades med flera skott, varav minst ett gick igenom deras huvuden. En av dem var den svenska kvinnan i 70-årsåldern. Polisen kan ännu inte bekräfta hennes identitet eller koppling till familjen.

Han ska förhöras

Under presskonferensen berättade åklagaren att familjefaderns bror självmant kontaktat den brittiska polisen och frågat "Har min bror dött i Frankrike?"

Enligt en poliskälla till åklagaren hade bröderna sedan tidigare en konflikt som handlade om pengar.

– Det som är viktigt nu är att man måste förhöra brodern. Man har inlett en utredning om detta i Storbritannien, säger Eric Maillaud.

Brodern ska enligt honom förneka konflikten.

Under det kommande dygnet ska fyra utredare från Frankrike vara på plats i England för att bistå den brittiska polisen i utredningsarbetet.

Sjuåring nyckelvittne

Familjens sjuåriga ligger i konstgjord koma efter dödsskjutningarna och beskrivs nu av åklagare som ett nyckelvittne.

– När det getts grönt ljus så ska utredarna närma sig henne, säger Eric Maillaud.

Han är medveten om vilka svårigheter det innebär.

– Det är ju fruktansvärt att vara offer och nyckelvittne. Det är oerhört svårt att genomleva. Vi hoppas att hon kan berätta vad hon har sett. Var de kvinnor eller män, mörka eller ljusa? Det som krävs för att kunna identifiera de som gjort detta.

Polisen vet inte varför mördaren lät henne vara och kallar det "ett mirakel". Sjuåringen var vid medvetande, men svårt skadad.

– Hon fick väldigt hårda slag mot huvudet. Det kan vara så att mördaren trodde att han mördat henne eller att han hade bråttom därifrån.

Båda flickorna har polisskydd.

ANNONS