Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Tredje gången gillt för Joel

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-09

Nu får han äntligen se sina idoler

Fram till den 24 december öppnades en ny lucka i julkalendern på aftonbladet.se/bingo. Temat var Rock'n'Roll! Joel Arsaelsson är en av de lyckliga som vunnit biljetter till utsålda Metallicas World Magnetic Tour 2009 i Globen.

Grattis till Metallicabiljetterna!

– Tack så mycket. Det känns helt overkligt, men jättekul.

Onsdagen den 7 januari blev Joel Arsaelsson, 18, från Floda utanför Göteborg, uppringd av Svenska Spel. Anledningen – han är en av de lyckliga som vunnit biljetter till den utsålda konserten med Metallica i Globen.

– Jag blev väldigt glad när de ringde. Jag har försökt få tag på biljetter, både när de släpptes och efteråt. Men lyckades inte.

Hur länge har du lyssnat på Metallica?

– I ungefär fem, sex år. Jag spelar trummor och efter ett tag ville jag spela lite hårdare låtar. Då fastande jag för Metallica.

Vilken är favoritlåten?

– Det finns många, men en favorit är ”Blackened”.

Och album?

– Jag gillar ”And Justice for All”, det är helt enkelt jättebra.

Albumet är deras fjärde studioalbum och släpptes i augusti 1988. På albumet ligger låten ”One” som blev Metallicas första musikvideo.

Joel Arsaelsson har försökt se Metallica två gånger tidigare, men tyvärr har han blivit sjuk just innan och därför inte kunnat gå på konserterna. Förhoppningsvis håller han sig frisk den 8 mars då Metallica äntrar scenen i ett utsålt Globen. Tredje gången gillt!

Hur tror du att spelningen blir?

– Det blir säkert en hel del från nya albumet, men jag hoppas att de spelar några klassiker. Det ska bli grymt att se dem.

Joel Arsaelsson läser tredje året på den naturvetenskapliga linjen.

Med till Stockholm följer kompisen Calle. Och förutom biljetter till konserten får de även middag på O´Learys och övernattning på Clarion hotell.