Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ellen, Lena

Kastade in bord – genom dotterns fönster

Publicerad 2018-05-29

Veronica Gustafsson hörde en krasch och sprang in i dotterns rum. På golvet låg det en massa glasskärvor, skriver GT.

– Jag hörde hur några skrattade på utsidan, skrattandet avtog och de sprang iväg, säger hon till Aftonbladet.

Natten mot söndagen vid tretiden vaknade 29-åriga Veronica Gustafsson upp av en jättekrasch i hemmet i Kungsbacka. Hon fick känslan av att ljudet kom från dotterns rum så hon sprang dit.

– Jag sprang rätt över glasskärvor. Jag hörde hur några skrattade på utsidan, skrattet avtog och de sprang iväg.

Fönstret i rummet var sönder och det låg glas utspritt på golvet. Veronica var på väg att ringa polisen när hon hörde att grannen stod och pratade med dem. Grannen kom ned och berättade att han sett händelsen.

– Det var tre killar i 20–25-årsåldern. En av dem hade försökt att klättra på brandstegen vid fönstret. Sen hade han tagit ett bord och kastat på fönstret.

”Rädd för att det ska hända igen”

Hon är glad över att varken hennes dotter eller son sov hemma den natten.

– Även om hon inte har huvudändan vid fönstret hade hon förmodligen blivit rädd som jag blev och sprungit över golvet. Det var ganska stora skärvor som låg där, några var uppemot 15–16 centimeter stora, säger hon och forsätter:

– Jag blev jätterädd. Det hade kunnat gå väldigt illa om hon hade legat där inne. Och de hade säkert varit rädda varje natt, om de hade upplevt detta, både hon och sonen.

Polisen kom till platsen och tog upp en anmälan om skadegörelse, bekräftar de för GT. Än finns det ingen misstänkt gärningsman.

Veronica har pratat med grannarna som inte hört talas om något sådant här innan.

– Förhoppningsvis är det en engångsföreteelse men det finns ändå en rädsla om att det ska hända igen. Har det hänt en gång kan det hända en gång till. Då och då känns det okej men sen känner jag mig lite ledsen då det är ett intrång på våra liv, säger hon och fortsätter:

– Hoppas de skäms, att de förstår vad det har gjort. Jag förstår inte riktigt hur man kan göra så. Jag antar att de var fulla men någon begränsning måste man ha.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln