Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Evald, Osvald

”Octomum” har en ny kärlek: En liten flicka

14-barnsmamman Natalie Suleman har blivit farmor

Publicerad 2024-09-26 12.13

”Octomom”, Natalie Suleman (tidigare Nadya Suleman) med sina åttlingar som precis fyllt 13. Själva födelsedagen firades med bowning i Laguna Niguel innan hela gänget gjorde utflykt till en park i närheten.

Hon blev känd av en hel värld när hon genom IVF-födde åttlingar.

Nu har ”Octomum” blivit farmor.

– Tack för denna vackra gåva, säger Natalie Suleman, som hon egentligen heter, i ett inlägg på Instagram.

Ensamstående mamman Natalie Suleman, 48, hade redan sex barn som hon fått efter IVF-behandling: Amerah, Calyssa, Elijah, Caleb, Joshua och Aidan.

När det blev känt att hon genomgått ytterligare en IVF-behandling, där tolv ägg sattes in i hennes livmoder, fick hon utstå hård kritik. Men hon visade upp sin växande mage för press och fick bra betalt.

Fyra av fostren dog i hennes mage, men den 26 januari 2009 föddes åtta friska bebisar, tio veckor för tidigt: Noah, Isaiah, Jeremiah, Jonah, Josiah, Makai, Maliyah och Nariyah.

I en intervju drygt ett år senare med tv-värden Oprah Winfrey säger en då 34-årig Natalie Suleman att hon fyllde sitt liv med bebisar för att hon inte kunde hitta ”den rätte”.

– Ser jag tillbaka har jag alltid värdesatt den förbindelsen, de banden till någon annan. Förbindelsen kändes säkrare med barn än med den rätte, mer förutsägbar.

Hon säger också att hon egentligen bara ville ha ett barn till, inte åtta.

– Det går inte att ångra barn. Men valen var barnsliga. De var omogna. De var själviska. Kanske skulle jag fatta andra beslut om jag kunde gå tillbaka i tiden.

I dag är de yngsta syskonen alltså 15 år.

På Octomums inlägg på sociala medier ses en liten bebisfot titta fram under en rosa filt.

– Tack, min son och my fina svärdotter för att vi fått den här vackra gåvan! Vi är så välsignade att hon är en ny medlem i vår familj! Vi ser fram emot att se dig växa upp, står det under bilden.

14-barnsmamman avslöjar inte vem av hennes tio söner som är fadern till den lilla flickan som föddes den 30 augusti. Men den 21 augusti gratulerade hon sonen Joshua på hans 21 födelsedag i ett inlägg på sociala medier, skriver People:

– Jag är så stolt över den man du har blivit. Du är smart, rolig, lojal, ödmjuk, jobbar hårt och nu en hängiven make och snart pappa,

Natallie Suleman leker med barnen på stranden i september 2009.