Dörrvakten: Jag är oskyldig

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-11

Åtalas för dödsmisshandeln av en svensk i Nessebar

Den dörrvakt som står åtalad för att ha dödat en svensk i Nessebar i Bulgarien förnekar brott:

– Jag är oskyldig, jag dödade inte turisten, sa han i domstolen i går.

Här misshandlades den 24-årige svensken till döds.

29-åringen förklarade sig i går oskyldig inför rätten i Burgas i Bulgarien och menar att det inte finns några bevis för att han dödat den 24-årige svensken, uppger bulgariska nyhetsbyrån Novinite.

– Jag är oskyldig, jag dödade inte turisten. Allt vi ville var att skydda oss själva och de andra människorna. Turisterna var beväpnade med knivar och knogjärn. De skulle ha kunnat orsaka bråk, de skulle ha kunnat skada någon, sa 29-åringen till rätten enligt tidningen Trud.

Medger bråk

29-åringen greps den 18 juli efter att ett videoklipp av dödsmisshandeln som spelats in med mobiltelefon visats i medierna. I videon sågs en person hoppa på den 24-årige svensken som sedan dog på sjukhuset. 24-åringens kamrat misshandlades också svårt men överlevde.

Den nu åtalade 29-åringen medger att han deltagit i bråket tillsammans med två andra dörrvakter, men 29-åringens advokater hävdar att det inte finns några bevis för att han orsakat dödsfallet, uppger Novinite.

29-åringens två dörrvaktskollegor greps också efter dödsmisshandeln men släpptes 24 timmar senare.

Mobilfilmen av dödsmisshandeln visade också en polis som stod och betraktade dödsmisshandeln utan att ingripa. Polischefen i Burgas Pavlin Dimitrov har tidigare sagt att han vill att den polismannen avskedas, uppger Novinite.