Tre krockar på en halvtimme

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-14

Flera i ambulans till sjukhus

En man i 20-årsåldern omkom och tre personer skadades vid en trafikolycka på riksväg 50 strax norr om Askersund vid 17-tiden på onsdagen.

Tre bilar var inblandade, en utlandsregistrerad långtradare, en minibuss och en personbil. Trafiken stängdes av under räddningsarbetet.

– Vi har vittnesuppgifter som gör gällande att långtradaren kommer över på fel sida och kolliderar först med personbilen och sedan med minibussen, säger Ronny Hörman, vakthavande befäl vid Örebropolisen, till TT.

Mannen i 20-årsåldern färdades ensam i personbilen. I minibussen fanns två personer som fördes till sjukhus. Även långtradarchauffören fördes till sjukhus för vård, enligt polisen.

Varför lastbilen kom över på fel sida av vägen var på kvällen oklart. Det var halt i området när olyckan inträffade.

– Men jag törs inte säga om det är orsaken till att han kommer över på fel sida. Det får utredningen visa, säger Ronny Hörman.

Krock med buss

En personbil och en buss krockade på riksväg 50 nära Falun i Dalarna. Olyckan inträffade strax före fem på onsdagseftermiddagen vid Toftbyn i Falun kommun.

– En person har gjort sig illa men det är inget allvarligt, säger Tore Strand på polisen i Dalarna.

Vägen stängdes av efter olyckan men öppnades igen för trafik kvart i sju på kvällen.

Frontalkrock i Västerås

Utanför Västerås frontalkrockade två personbilar på Tortunavägen vid 17.30-tiden. Flera personer är fastklämda i bilarna och tre ambulanser är på plats. Polisen har nu anlänt och hjälper till med räddningsarbetet. Väglaget var blixthalt utanför golfbanan där olyckan skedde.

Askersund karta -
hitta.se