Tjuven skulle handla med Kims körkort – när Kim stod i kassan

Publicerad 2016-04-08

Postanställde Kim Kasper, 22, blev bestulen på alla sina värdesaker när han var på gymmet. Men under onsdagskvällen kom en kille in för att hämta ut ett paket av honom – med Kims egen legitimation.

När Kim Kasper, 22, kom in i omklädningsrummet efter ett träningspass på gymmet upptäckte han att någon klippt upp hans lås och stulit allt – utom hans ytterskor.

– Det var ju schysst, då kunde man i alla fall gå hem, säger Kim till Aftonbladet.

Hittade försändelse i sitt namn

Han började då ringa runt och spärra alla kort – men sedan började kreditupplysningarna att trilla in. Någon hade försökt beställa varor på faktura i hans namn. Kim lyckades stoppa de flesta – utom ett företag som verkar ha missat kreditupplysningen och köpet gick igenom. Men Kim arbetar på ett postombud och när han någon dag senare gick igenom paketen som inkommit såg han det osannolika.

– Där låg en försändelse med mitt namn. Det var då det gick upp för mig att någon skulle komma in och försöka hämta ut det med mitt stulna körkort. Det var bara att vänta.

Lämnade fram Kims legitimation – till Kim

Och mycket riktigt kom det in en ung kille till posten och lämnade fram sin legitimation – och Kims körkort.

– Jag drog honom åt sidan och frågade var han hade fått mitt körkort ifrån. Killen drog då en väldigt ihålig historia, som hela tiden ändrades, om att en man utanför hade gett honom det och hotat honom med kniv om han inte hämtade ut paketet. Jag bad honom att följa med in på lagret och ringde polisen.

”Större chans att vinna på lotto”

I samtalet med larmcentralen fick Kim upprepa historien tre gånger eftersom telefonisten tyckte att hela historien lät så osannolik. Till slut dök dock polisen upp och tog hand om killen, som nu är misstänkt för försök till bedrägeri, missbruk av urkund samt narkotikabrott.

– Det är väl större chans att vinna på lotto egentligen. Åtminstone ur Kims perspektiv. Tjuven hade ju inte riktigt samma tur, säger Peter Adlersson, polisen presstalesperson i Region Väst, till GT.

Ska du köpa en lott nu?

– Jag har funderat på det men jag har kanske förbrukat all min tur på den här osannolika historien. Men det kan ju vara värt ett försök! säger Kim Kasper till Aftonbladet.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln