Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Han ska vinna valet åt Sahlin

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-13

Rutinerad valgeneral ska ge Socialdemokraterna segern

Han har redan slagit ut en moderatledd regering.

Nu ska Bo Krogvig göra det igen.

I dag presenterar S den legendariske PR-strategen som ny valgeneral åt partiet.

Krogvig låg bakom affischen i valet 1985.

Sverige befann sig 1994 i en tung lågkonjunktur med hög arbetslöshet. I valet slog Socialdemokraterna ut den moderatledda regeringen.

Valkampanjen, som hyllats internt, leddes av Bo Krogvig.

Zlatans rådgivare

Nu vill Socialdemokraterna göra om succévalet. Aftonbladet kan i dag avslöja att Krogvig har rekryterats som valgeneral för Socialdemokraterna.

– Även om mycket har hänt på 15 år så finns det vissa likheter mellan de här valen. Men anledningen till att just han tas in är att han är en erkänt skicklig person både nationellt och internationellt när det handlar om den här typen av valrörelser, säger Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan.

Bo Krogvig har sedan han slutade hos Socialdemokraterna i mitten av 90-talet jobbat med valkampanjer i åtskilliga länder. Han är numera PR-konsult på Springtime och har bland annat varit rådgivare åt Zlatan Ibrahimovic.

– Det är en jävligt rolig utmaning. Har man som jag varit rådgivare i 13 år är det roligt att få vara i en organisation igen. Det är ett fokus, en uppgift som ska lösas med en stor grupp andra människor som ska röra sig åt samma håll, säger han.

Vända opinionstrenden

Beslutet att rekrytera en valgeneral togs efter EU-valet i juni som inte blev den framgång Socialdemokraterna hoppats på. Den senaste tiden har S rekryterat flera gamla partimedarbetare på nytt och med hjälp av dem hoppas Ibrahim Baylan nu vända opinionstrenden som den senaste tiden gått emot S.

– Vi har både försökt se till att vi har både erfarna och lite nytt. Jag tror att kombinationen av både förnyelse och erfarenhet gör att vi kan växla upp vår organisation så att vi är vässade till tusen inför den kommande valrörelsen.